Kiruna City HF

Referat: BT City HF - Kiruna City HF

Anton Svedbergs Swängjäng

Det svängde friskt när seriens två City lag möttes i Coop Arena. Kiruna är det City lag som tar hem poängen i denna målrika och jämna match.

Bortalaget tar ledningen efter 11.27 när pucken oturligt tar på en hemmaförsvarare och ställer John Groth. Lagen följs åt målmässigt under första tjugo, men det är hela tiden Kiruna som är i förarsätet.

Fullt på protokollet

BT City som spelade med fyra hela femmor, gör en ommöblering till andra. Coacherna Öhlund/Svensson sätter Andreas Wallgren tillsammans med Forsgren och Ronstad. Ett lyckat drag då ”Ante” vänder matchen med två mål, under periodens första fyra minuter.

”Alex”

Alexander Karlsson gör 5-3 till vårt City efter halva matchen, det var ”Alex” andra för dagen och en riktig delikatess när pucken sitter klistrad i krysset. En förhoppning om en vinst mot detta svårslagna Kiruna City börjar infinna sig, i alla fall hos ”Reportern”.

Lund/Fredriksson

Det svängde i matchen och innan mittperioden ändade hade Kiruna reducerat till 5-4 och i slutsekunderna var det också nära en kvittering. En kvittering som kommer i början av sista, följs upp av Joel Fredrikssons 6-5 mål och gästerna har återtagit ledningen.

I fjortonde minuten i sista gör Viktor Lund 7-5 till bortalaget, och ridån börjas dras ned för de våra. Viktor var inblandad i sitt lags fem av sju mål (2+3) och tillsammans med Fredriksson (2+2) var man ett ständigt hot för hemmalaget, och Kirunas främsta spelare.

Hoppet lever

Vid en hemma utvisning minuten efter sju fem målet, får BT City ett friläge, men tyvärr blir inte utgången den önskade. Men det ger hopp om att matchen inte är över. När det återstår fyra minuter kommer läget, pp och ”Ante” reducerar med sitt tredje och ännu ett ”hattrick”. Måste kolla upp hur många det är i Wallgrens karriär.

BT City plockar John ur buren i slutet och jobbar för en kvittering, men ”nära skjuter ingen hare”.

Match uppehåll

John Landqvist debuterade för BT City, och jag gillade vad jag såg. Nu är det tre veckor innan nästa match, StiL borta den 7 november. Matchen mot Boden 28/10 är flyttat till 18/11 och Rosvik har som bekant dragit sig ur serien.